«Η Ελλάδα ανήμπορη έναντι των τουρκικών μη επανδρωμένων»



Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Απρίλιος 17, 2018. 20:33.


Η Τουρκία έστειλε  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ( MEEO) δικής της παραγωγής στο Αιγαίο, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια τεχνολογία, προκάλεσε μεγάλη δυσφορία, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



Τα τουρκικής παραγωγής MEEO και  η επιτυχία της στον τομέα αυτόν, η Ελλάδα την παρακολουθεί με ανησυχία.


Ο δημοσιογράφος Βασίλης Νέδος της Καθημερινής (συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα) επικαλούμενος  στρατιωτικές πηγές σημειώνει ότι για να αναχαιτίσει η Ελλάδα στο Αιγαίο ένα  τουρκικό MEEO θα πρέπει να απογειωθούν 3 έως 4 μαχητικά αεροσκάφη.


Το κόστος  μιας ώρας πτήσης για κάθε μαχητικό αεροσκάφος είναι περίπου στα 10.500 ευρώ.
Η τεχνολογία για την παραγωγή τουρκικών MEEO κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος φθάνει περίπου στα 25 εκατομμύρια δολάρια.


Για ένα ΜΕΕΟ απογειώνονται 4 αεροσκάφη


Σημειώνεται ότι ένας πιλότος χάθηκε σε ατύχημα την Πέμπτη (12 Απριλίου) και αυτός είχε περισσότερες από 2500 ώρες εμπειρίας πτήσης.


Το τουρκικό ΜΕΕΟ διατηρεί την ψυχολογική υπεροχή, ώστε ακόμη και αν συμβεί ατύχημα, δεν θα υπάρξει απώλεια ζωής.


Τέλος, για την αποστολή από το αεροδρόμιο Νταλαμάν του ενός ΜΕΕΟ στάλθηκαν για αναχαίτιση 4 ελληνικά μαχητικά, έτσι από την άποψη του κόστους και της ψυχολογίας ‘ο πόλεμος είναι σαφώς υπέρ της Τουρκίας’, ανέφερε το δημοσίευμα.


Λύση: Δανεισμός ΜΕΕΟ


Στο τούρκικο δημοσίευμα, που αναφέρεται στο άρθρο της ελληνικής εφημερίδας, σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει προβεί σε χρονομίσθωση μη επανδρωμένων από το Ισραήλ για την παρακολούθηση του ανατολικού Αιγαίου.


Υπεγράφη, μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας «Συμφωνία τεχνολογικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου η Ελλάδα να καλύψει το χάσμα μεταξύ των τουρκικών και ελληνικών δυνάμεων βραχυπρόθεσμα.


(Στοιχεία από kokpit.aero)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr