Το ΥΠΕΞ Αλβανίας για την επίθεση στη Συρία



Απρίλιος 14, 2018. 16:59

Τίρανα.

Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων με δήλωση στα ΜΜΕ καταδικάζει την επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Δούμα της Συρίας, που στοίχισε τη ζωή πολλών αθώων αμάχων, περιλαμβανομένων και παιδιών.



«Οι σημερινές επιθέσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, είναι μια έγκαιρη απάντηση στη χρήση, για πολλοστή φορά, χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς, μια πράξη η οποία αποτελεί σοβαρό έγκλημα, αποτελεί παραβίαση των διεθνών κανόνων και ως εκ τούτου θα πρέπει να τιμωρείται. Εμπνευστές και δράστες τέτοιων πράξεων πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν για αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.


Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών πιστεύει ότι μια πολιτική λύση είναι ακόμη εφικτή και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια προς το σκοπό αυτό ως έναν τρόπο για να τερματισθεί μια μακροπρόθεσμη και διαρκής ειρήνη στην περιοχή και πέρα αυτής».


(Στοιχεία από konica.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr