Συρία: Οι Ρώσοι έστειλαν μουσουλμάνους στρατιώτες στην πόλη που δέχθηκε τα χημικά όπλα



Απρίλιος 13, 2018. 22:46


Οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη Δούμα στη Συρία, η οποία υποτίθεται ότι έγινε στόχος χημικής επίθεσης στις 7 Απριλίου και  έγινε αφορμή για μια μεγάλη διεθνή κινητοποίηση.



Σύμφωνα με στοιχεία αυτοπτών μαρτύρων οι Ρώσοι στρατιώτες που ήρθαν στην περιοχή είναι μουσουλμάνοι


Επτά στρατιωτικά οχήματα που έφεραν ρωσικές σημαίες και σήματα της στρατιωτικής αστυνομίας εμφανίσθηκαν στην είσοδο της πόλης.


Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters κινηματογράφησε  μουσουλμάνους ρώσους στρατιώτες που έφθασαν στην περιοχή και μάλιστα τους φωτογράφισε την ώρα της προσευχής τους.



Ενώ οι Ρώσοι και οι στρατιώτες του Μπασάρ Άσαντ κατέλαβαν την πόλη, οι αντάρτες συνέχισαν τη λειτουργία εκκένωσής της. Σύμφωνα με τον διακανονισμό που έγινε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, οι αντάρτες της ομάδας «Τζάις αλ Ισλάμ» συμφώνησαν να εγκαταλείψουν τη Δούμα μαζί με τις οικογένειές τους.


Η πόλη Δούμα ήταν ο τελευταίος προμαχώνας των ανταρτών της Συρίας στην περιοχή της ανατολικής Γούτα.


Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ,  ισχυρίζεται ότι η ολοσχερής νίκη του συριακού στρατού  κατά των ανταρτών, έχει εξαγριώσει τις χώρες της Δύσης, που επιδιώκουν το διαμελισμό της χώρας.


(Στοιχεία από observator.tv)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr