Τηλεοπτική αντιπαράθεση Ζάεφ- Μίτσκοσκι: Η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει αλλαγή Συντάγματος…



Μάιος 23, 2018. 22:44

Σκόπια.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι στη διαφωνία του ονόματος παρέμειναν στις θέσεις τους,  μετά τη δημοσιοποίηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ της νέας πρότασης για το όνομα ως «Δημοκρατία της Ιλίντενσκα Μακεντόνιας» [ Република Илинденска Македонија]. 


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε σήμερα  στην τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό ότι το κόμμα του  δεν θα δεχθεί αλλαγή του συνταγματικού ονόματος.


«Έχουμε μια εκθεσιακή διαδικασία. Μην προχωράτε στην εργασία αυτή. Θα υπενθυμίσω στον Ζάεφ ότι δήλωσε ότι η λύση δεν θα πρέπει να απαιτεί την αλλαγή του Συντάγματος. Το VMRO-DPMNE δεν μπορεί να υποστηρίξει την αλλαγή του Συντάγματος και του συνταγματικού ονόματος. Ο Ζάεφ δήλωσε δημόσια ότι δεν θα επιδιώξει λύση για να αλλάξει το Σύνταγμα.
Ο Ζαέφ δεν έσωσε την αξιοπρέπεια. Ο λαός μιας χώρας είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο και υποτιμήσατε τους ανθρώπους. Αυτός ο λαός χρειάζεται έντιμους πολιτικούς. Δεν έχετε τη λύση και πάτε να καταστρέψετε αυτό χτίσθηκε επί 25 χρόνια», είπε ο Μίτσκοσκι.


«Να  πούμε τι κοστίζει η Ιλίντενσκα Μακεντόνια;», ρώτησε ο Ζάεφ τον Μίτσκοσκι.


«Στη ‘Μακεδονία’ σχετικά με το θέμα της διαφωνίας του ονόματος είμαστε διαφανείς. Το μήνυμα του Νίκολα Ντιμίτροφ είναι να έχουμε σοφία. Η ‘Μακεδονία’ δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Το όνομα ‘Ρεπούμπλικα Ιλίντενσκα Μακεντόνια’ δεν καταστρέφει την ταυτότητα, αλλά την ενισχύει. Είναι εύκολο να αντιταχθείς, αλλά πρέπει να πεις τι θα γίνει εάν δεν επιλυθεί. Το ΝΑΤΟ σημαίνει σταθερότητα και ασφάλεια», ανέφερε ο Ζαέφ.


Ο Μίτσκοσκι πρόσθεσε ότι οι πολίτες περιμένουν πολιτικές λύσεις και σχέδια για μια καλύτερη ζωή και όχι συνθηκολόγηση και αλλοίωση της ‘αγαπημένης μητέρας Μακεδονίας’.


Πρόσθεσε ότι δεν βρίσκεται σε εκπομπή κουίζ για να δώσει μια γρήγορη απάντηση, ότι είναι σοβαρός άνθρωπος  και ότι δεν μιλάει για τίποτε όταν δεν ξέρει τις λεπτομέρειες.


(Στοιχεία από mkd.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr