Βουλγαρικό Κόμμα Σκοπίων προτείνει- FYROM και Βουλγαρία να έχουν κοινές πρεσβείες



Μάιος 25, 2018. 20:15


Ο πρόεδρος του κόμματος  της «Πολιτικής Δημοκρατικής Ένωσης» των Σκοπίων, Πέταρ Κόλεφ- ένα βουλγαρικό κόμμα που συστήθηκε πριν από λίγους μήνες,  έκανε μια παρέμβαση στα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, προτείνοντας την ιδέα των κοινών διπλωματικών αποστολών Σκοπίων και Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κόλεφ πρότεινε την 'επαναστατική ιδέα' για την περιοχή των Βαλκανίων στο πρότυπο των σκανδιναβικών χωρών.


«Ειλικρινά πιστεύω ότι η ιδέα θα πρέπει να γίνει δεκτή για διάφορες πτυχές της:

Πρώτον, για λόγους οικονομίας. Δεν βλέπω γιατί το υπουργείο Εξωτερικών της «Μακεδονίας» να μη σώσει μέρος των κονδυλίων που διατίθεται για την αγορά ή τη μίσθωση των διπλωματικών αποστολών 

και
https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_70.html

Δεύτερον, έτσι στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι εμείς οι άνθρωποι των Βαλκανίων προσπαθούμε για τις σύγχρονες και ευρωπαϊκές αξίες και είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε λειτουργικές ιδέες που έχουν εφαρμοσθεί σε μία από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης, την Σκανδιναβική Χερσόνησο», είπει ο Κόλεφ.


Πρόσθεσε ότι η διπλωματία των Σκοπίων, θα στείλει έτσι ένα σαφές μήνυμα για τη θέση της, διότι στα αντίστοιχα κτήρια (στις πρεσβείες) θα κυματίζουν οι σημαίες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας μαζί με αυτές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.




(Στοιχεία από slobodenpecat.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr