Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Αλβανία: Ένας στους δέκα θέλει να φύγει από τη χώραΙούνιος 1, 2018. 15:22

Μετά τους Μαροκινούς, οι Αλβανοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση σε αριθμό εκείνων που λαμβάνουν ιταλική υπηκοότητα.

 Την τελευταία δεκαετία 189 χιλιάδες Αλβανοί απέκτησαν ιταλική υπηκοότητα.Τα στοιχεία προέρχονται από το ίδρυμα Ismu  που επεξεργάσθηκε τα δεδομένα της Στατιστικής Υπηρεσίας (ISTAT), γράφει η republican.it.


Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όσον αφορά την απόκτηση υπηκοότητας από αλλοδαπούς. Τόσο το 2015 όσο και το 2016 η Ιταλία παραμένει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε παροχή υπηκοότητας.


Το 2016, οι Αλβανοί ήταν στην πρώτη θέση από αυτούς που έγιναν Ιταλοί, φθάνοντας τον αριθμό των 37 χιλιάδων ανθρώπων.


Σύμφωνα, εξάλλου, με την Αμερικανική Υπηρεσία Θεωρήσεων, η Αλβανία είναι μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά, που ο πληθυσμός της έχει μεταναστεύσει σε σύγκριση με τον αριθμό των κατοίκων της.


Η επίσημη ιστοσελίδα της ‘America Visa Service  το 2016,  αναφέρει ότι 266 χιλιάδες Αλβανοί  ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Αμερική.


Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν την υψηλή τάση των νέων για φυγή στο εξωτερικό, καθώς περισσότεροι από το 10% του πληθυσμού ζήτησε να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε ένα χρόνο.


(Στοιχεία από gazeta55.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr