Αντιπολίτευση Σκοπίων: Λανθασμένη η διαδικασία διαπραγμάτευσης για το όνομα



Ιούνιος 4, 2018. 22:20

«Η πολιτική που ακολουθεί για το όνομα ο Ζόραν Ζάεφ, βασίζεται στο ψέμα και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι εντελώς λανθασμένη, με λάθος ανθρώπους και με λάθος μεθοδολογία» δήλωσε ο  επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι.


Στην εμφάνισή του στην τηλεόραση ‘Σίτελ’ ο Μίτσκοσκι είπε ότι «εάν καθοδηγούμαστε από τις βασικές απαιτήσεις της γειτονικής χώρας, τότε είμαστε έτοιμοι να συνθηκολογήσουμε, και εάν δεν δεχθούμε την ύπαρξη μιας κόκκινης γραμμής ως τελική θέση, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να γίνονται διαπραγματεύσεις».


Ο Μίτσκοσκι αξιολόγησε με βαθμό ‘δέκα’ την πολιτική συγκέντρωση του Σαββάτου, τονίζοντας ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες είπαν ένα τεράστιο ‘όχι’ στον Ζάεφ για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί.


«Ένας έξυπνος πολιτικός θα πρέπει να αντλεί διδάγματα από μια τέτοια αντίδραση (συγκέντρωση) και με βάση αυτήν θα πρέπει να αρχίσει να οδηγεί νέες πολιτικές, οι οποίες θα καλυτερεύσουν τις ζωές των πολιτών», είπε ο Μίτσκοσκι.


Ανακοίνωσε ότι στις 16 και 17 Ιουνίου το κόμμα του θα γιορτάσει την ίδρυσή του στο Μοναστήρι/Μπίτολα χωρίς όμως τυμπανοκρουσίες.


(Στοιχεία από nezavisen.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr