Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η Συμφωνία των Πρεσπών έφερε πρόσθετο διαχωρισμό στις δύο χώρεςΙούλιος 18, 2018. 22:09

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι η συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Ελλάδας, δεν βασίζεται σε ευρεία συναίνεση.Σε δήλωσή της στο Twitter, ανέφερε ότι η Συμφωνία, αντί να προκαλέσει ενοποίηση, προκαλεί διχασμό και στις δύο χώρες.


«Η επίλυση του ονόματος πρέπει να στηρίζεται σε ευρεία κοινωνική συναίνεση και άψογη συνταγματική βάση. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν το έχει  αυτό. Προκάλεσε πρόσθετο διαχωρισμό και στην Ελλάδα και στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σημείωσε η Ζαχάροβα στο Twitter.


Η ίδια σε ενημέρωση δημοσιογράφων στη Μόσχα υποστήριξε, μεταξύ των άλλων, ότι η εξαναγκασμένη ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ αποτελεί μέσο για την κατάκτηση του γεωπολιτικού χώρου.


«Ένα πράγμα επιδιώκει μόνο- να επιτύχει στρατιωτικό πλεονέκτημα», είπε η Ζαχάροβα στις 12 Ιουλίου, όταν η πΓΔΜ έλαβε επίσημα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.


(Στοιχεία από plusinfo.mk, mia.mk, )


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr