Σκόπια: Ο Ζάεφ δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές



Ιούλιος 16, 2018. 22:01

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δεν αποκλείει τη δυνατότητα πρόωρων κοινοβουλευτικών  εκλογών , εάν αυτό εγγυάται μια επιτυχημένη διαδικασία  δημοψηφίσματος.

«Αξίζει την προσοχή μας όταν η αντιπολίτευση απαιτεί εκλογές. Ήμουν στην αντιπολίτευση πριν από ένα χρόνο και ξέρω ότι αξίζει να καθίσουμε να μιλήσουμε για αυτές, εφόσον αυτό εγγυάται μια επιτυχημένη διαδικασία δημοψηφίσματος», είπε ο Ζάεφ.


Ο πρωθυπουργός αναμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία γύρω από την ημερομηνία, το θέμα και τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος για το όνομα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.


«Περιμένουμε να τερματισθεί αυτήν την εβδομάδα με τους πολιτικούς ηγέτες, των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων στο Κοινοβούλιο για να καθορίσουμε αυτά τα πράγματα, διότι οι προθεσμίες ολοένα και κοντεύουν, ο χρόνος γίνεται ολοένα και μικρότερος, αν θέλουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες 23 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου, όπως προβλέπουμε.
 Περιμένω ότι αυτήν την εβδομάδα θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία όσον αφορά την ημερομηνία του δημοψηφίσματος και το θέμα του χαρακτήρα του», δήλωσε ο Ζάεφ.


( Στοιχεία από makfax.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr