Σκόπια: Κλιμάκιο Αμερικανών βουλευτών επισκέφθηκε το υπουργείο Άμυνας



Αύγουστος 28, 2018. 18:16

Η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα συναντήθηκε με ομάδα του Κογκρέσου των ΗΠΑ- με επικεφαλής τον βουλευτή από το Τέξας, Μπίλ Φλόρεζ- η οποία επισκέπτεται το τελευταίο διήμερο τα Σκόπια.


Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η υποστήριξη των ΗΠΑ στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση.


Η Σεκερίνσκα ευχαρίστησε την αμερικανική πλευρά για την πρόσκληση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ και τόνισε την υποστήριξη, σε αυτή τη διαδικασία, των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η ‘Μακεδονία’ είναι υπερήφανη για τη στρατηγική εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και εκτίμησε ότι η υποστήριξη τους,  για την ένταξη στην  ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς και η επίσκεψη των Αμερικανών συναδέλφων, είναι άλλη μια απόδειξη αυτής της στήριξης.


Είπε χαρακτηριστικά: 


«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τους πολίτες μας, εκτός από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ- πάνω από το 75% των πολιτών υποστηρίζει την ολοκλήρωση της  στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα τονώσει τις επενδύσεις, το εμπόριο, την πρόσβαση στην ευρύτερη κοινή αγορά της ΕΕ, θα αυξήσει την διακίνηση των ανθρώπων, των αγαθών και των κεφαλαίων, θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και να διατηρήσουμε τη νεολαία στην πατρίδα. 


Οι επενδύσεις στο Μαυροβούνιο μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ αυξήθηκαν δύο φορές το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και ενθαρρύνονται συνεχώς», είπε η υπουργός.


Η ίδια, ενημέρωσε τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου για την αμυντική μεταρρύθμιση, την έγκριση βασικών νόμων, την αύξηση του προϋπολογισμού στις αμυντικές δαπάνες, την ενίσχυση της συμμετοχής του στρατού σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Αναφέρθηκε, επίσης,  στις μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία- στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, την ελευθερία του Τύπου, τη δικαστική μεταρρύθμιση, την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη βελτίωση των γειτονικών και διεθνοτικών σχέσεων, την περιφερειακή συνεργασία, την εισαγωγή διαφάνειας στο έργο της κυβέρνησης.



(novamakedonija.com.mk, slobodnaevropa.mk, mkd.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr