Σκόπια: Αρχηγός αλβανικού κόμματος υπέρ της αλλαγής των συνόρων στο Κοσσυφοπέδιο



Αύγουστος 12, 2018. 16:32

Ο πρόσφατα επανεκλεγείς αρχηγός του ‘Δημοκρατικού Αλβανικού Κόμματος’ (DPA) των Σκοπίων, Μεντούχ Τάτσι, προέβη σε δηλώσεις υποστήριξης του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, για την αλλαγή των συνόρων.


Σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, είπε ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις του προέδρου Θάτσι και προέτρεψε τους θεσμούς στην Αλβανία και την πΓΔΜ να υποστηρίξουν τον Χασίμ Θάτσι.


«Έχω εννοήσει πολύ καλά τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου και τις τακτικές του. Λυπάμαι πολύ που πάρα πολλοί συμμετείχαν ασυνείδητα σε συζητήσεις, οι οποίες παρουσίασαν τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου σε μια κατάσταση που φαίνεται αδιανόητη. Έχω πολιτική εμπειρία 30 ετών και συνειδητοποιώ ότι αυτό που ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου προσπαθεί να κάνει,  το υποστηρίζω πλήρως», δήλωσε ο Μεντούχ Τάτσι.


Προέβη, μάλιστα, σε έκκληση προς όλα τα θεσμικά όργανα και τις πολιτικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου, της Αλβανίας και της πΓΔΜ να στηρίξουν τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου σε αυτό το τελικό παιχνίδι, όπως είπε.


«Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής εδώ. Αυτός είναι ο τελικός και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και πολύ ενωμένοι απέναντι στη Σερβία. Πιστεύω ότι η συμφωνία Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας θα χαλαρώσει τις σερβο-αλβανικές σχέσεις και αυτόματα και τις ‘μακεδονο’-αλβανικές σχέσεις. Είναι ένα πολύ, πολύ απλό θέμα», είπε ο Τάτσι, σύμφωνα με την αλβανική ραδιοτηλεόραση.


(Στοιχεία από rtsh.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr