Σκόπια: Αντιδράσεις Αλβανών για τα δελτία ταυτότητας…Αύγουστος 14, 2018. 20:12


Οι Αλβανοί και όλοι οι μη Σλάβοι πολίτες ανησυχούν για το σκάνδαλο των δελτίων ταυτότητας  και των ταξιδιωτικών εγγράφων για παραποίηση από το υπουργείο Εσωτερικών, γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, εδώ και πολλά χρόνια παραποιούν την ταυτότητα των μη Σλάβων πολιτών,  αφού στα δελτία στη σλαβική και στην αγγλική γλώσσα τους δηλώνουν ως ‘μακεδονικής εθνικότητας’ ( Μακεντόνσκο/Μακεντόνιαν)


Μη Σλαβικής καταγωγής πολίτες και ένα μέρος των αλβανικών μέσων ενημέρωσης καθώς και διάφοροι σύλλογοι, αντέδρασαν έντονα σε αυτό το σκάνδαλο, αλλά η παραποίηση συνεχίζεται.


Η πρακτική αυτή άρχισε από την εποχή που υπουργός Εσωτερικών ήταν Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα του VMRO-DPMNE  παρά τις αντιδράσεις το υπουργείο συνέχισε την εθνοτική παραποίηση.


Αλλά, και η σημερινή κυβέρνηση με τη συμφωνία με το νέο όνομα, αναμένεται να εφαρμόσει την ίδια πρακτική, ίσως λίγο διαφορετικά, αφού όλοι οι πολίτες να αναφέρονται ως ‘Μακεδόνες/ πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας’.


Δεν είναι σωστό, σε ένα πολυεθνικό κράτος, όπως η ‘Μακεδονία’ να παραποιούνται τα εθνικά στοιχεία πολιτών άλλης εθνικότητας για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από infoshqip.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr