Έκκληση προέδρου Αλβανίας σε Αλβανούς Σκοπίων να υποστηρίξουν το δημοψήφισμα



Αύγουστος 30, 2018. 22:43

Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, σε συνέντευξή του στα «Αλβανικά Νέα» αναφερόμενος στην πΓΔΜ, δήλωσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των Σκοπίων και της Αθήνας για το όνομα, ανοίγει μια νέα προοπτική για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ενσωμάτωσή της στην ΕΕ, συμβάλλοντας στην ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.



Ο Μέτα πρόσθεσε ότι ο αλβανικός πολιτικός παράγοντας στην πΓΔΜ έχει έναν αναντικατάστατο ρόλο, τόσο κατά τη διαδικασία της εσωτερικής πολιτικής αλλαγής και της κοινωνικής συνοχής, όσο και στην ευρωατλαντική διαδικασία της «Μακεδονίας».


«Καλώ όλους τους Αλβανούς της ‘Μακεδονίας’ να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου  και να ψηφίσουν για τη Συμφωνία, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο όχι μόνο προς το συμφέρον της ενσωμάτωσης της «Μακεδονίας», αλλά και για το δικό τους, για το μέλλον της χώρας», είπε ο πρόεδρος Μέτα.

alsat-m.tv

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr