Πρόεδρος Κοσόβου για ένταση με Σερβία: «Πήγα μια βόλτα με βάρκα στη λίμνη Γκαζιβόντα»…



Σεπτέμβριος 29, 2018. 19:58


Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, δήλωσε ότι είχε την τιμή να κάνει μια βόλτα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και να επιβιβασθεί σε μια βάρκα μέσω της λίμνης Γκαζιβόντα.
Σημείωσε ότι η λίμνη είναι μέρος του εδάφους της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις.



Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι η ηγεσία της χώρας και αυτός προσωπικά εργάζονται για τη δημιουργία ενός νέου, ευρω-ατλαντικού και πολυεθνοτικού Κοσσυφοπεδίου.


Συνάντησα μερικούς Σέρβους με τους οποίους ήπια ένα φλιτζάνι καφέ σε φιλική και εγκάρδια συζήτηση. Εξυπηρετώ όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Θάτσι.


Η Σερβία έχει κατηγορήσει ότι λόγω της επίσκεψης του Θάτσι, οι ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου έχουν καταλάβει μια λίμνη κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και έχουν επίσης προβεί σε συλλήψεις; Σέρβων.


Μετά από τις πληροφορίες αυτές ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, διέταξε την υψίστη ετοιμότητα του σερβικού στρατού.


MakFax


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/