Αλβανός δημοτικός σύμβουλος στο ‘Βορρά’: Μόνο με πόλεμο θα φύγουμε από εδώΣεπτέμβριος 28, 2018. 19:33


Κοσσυφοπέδιο.


Στο δήμο Ζβετσάν υπάρχει μόνο ένας Αλβανός στο δημοτικό συμβούλιο, ο Λαβντίμ Πέτσι, ο οποίος παροτρύνει τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων να φροντίζουν περισσότερο τους Αλβανούς κατοίκους στο βόρειο τμήμα της χώρας.Ο Πέτσι είναι ένας από 19  δημοτικούς συμβούλους που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι αυτός που εκπροσωπεί τους Αλβανούς στην περιοχή.


Ο ίδιος λέει ότι έχει καλές σχέσεις με τους Σέρβους.


«Έχουμε καλές σχέσεις με τους Σέρβους. Υπάρχουν διακρίσεις στην κατανομή του προϋπολογισμού, όπως και στην Κυβέρνηση, οι Σέρβοι δεν φταίνε. Δεν έχουμε κατανεμηθεί σωστά στην τοπική αυτοδιοίκηση», είπε ο στην ‘RTV Ντουκαγίνι’, συνάδελφος του Λαβντίμ Πέτσι.


Αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι 100 άνδρες είναι άνεργοι και με κακές κοινωνικές συνθήκες.


«Η απασχόληση στα τρία αλβανικά χωριά του Ζβετσάν παραμένει προβληματική. Εκατό περίπου άνδρες είναι άνεργοι σε αυτά τα χωριά», είπε.


Ερωτηθείς για το θέμα της αλλαγής των συνόρων, το οποίο συζητείται ολοένα και περισσότερο στα κοινά, έχει ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο Χασίμ Θάτσι.


«Η ιδέα είναι του προέδρου Θάτσι. Ας μην ξεχνάει ότι δεν αφήνουμε τα εδάφη μας, θα πολεμήσουμε και δεν θα αφήσουμε τα εδάφη μας, αυτό να το γνωρίζει όλος ο κόσμος», είπε.


Ζήτησε από τους επικεφαλής των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου να φροντίσουν περισσότερο για τους Αλβανούς στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και να επισκέπτονται για να ακούν τα προβλήματά τους.‘Një Komb’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/