Ελληνικά ‘λαδώματα’ στην Αλβανία γίνονται εδώ και 100 χρόνια!



Οκτώβριος 22, 2018. 23:31

Τίρανα.


Η ιστορικός Έλενα Κοτσάκι, προσκεκλημένη στις ‘360 μοίρες’ του τηλεοπτικού καναλιού ‘Ora News’, είπε ότι η Ελλάδα χρηματοδοτεί εδώ και 100 χρόνια για αποφάσεις της αλβανικής πολιτικής, προσθέτοντας ότι χρηματοδοτήσεις γίνονται και από άλλες γειτονικές χώρες  που φθάνουν στο επίπεδο του αλβανικού κρατικού προϋπολογισμού.

Είπε η Κοτσάκι: 


«Η Ελλάδα χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον, ως ιστορικός βρήκα αρχεία ότι πριν από 100 χρόνια είχε χρηματοδοτήσει πολιτικούς μας για τη λήψη αποφάσεων. Χρηματοδοτεί η Σερβία, χρηματοδοτεί η Τουρκία. 


Τα κεφάλαια του προσφέρονται στην Αλβανία δεν είναι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, αλλά νομίζω ότι είναι ένα σοβαρός προϋπολογισμός , όπως αυτός ο προϋπολογισμός της Αλβανίας. Όλες αυτές οι επενδύσεις έχουν σαφή πολιτικό υπόβαθρο. Δίνουν βάσεις στον εξτρεμιστικό εθνικισμό για τη δημιουργία μιας νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας, ενός Βυζαντίου ή αυτοκρατορία τύπου Στέφανου Ντουσάν κλπ.


Αυτός είναι ο στόχος τους. Και αυτό είναι πρόβλημα γιατί βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Δεν υπάρχει εξειδικευμένο κοινό που να γνωρίζει τα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα- προβλήματα.


Στην Αθήνα έχουν ένα καθορισμένο πρόγραμμα για το τμήμα βορρά- νότου. Για μια τεχνητή ανάπτυξη μειονοτήτων. Στόχος είναι η αφομοίωση του αλβανικού πληθυσμού και η λήψη πολιτικών αποφάσεων. Αυτό είναι μια εδαφική διεκδίκηση», είπε.


360grade.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr