Αλβανία- Αργυρόκαστρο: Κλείνουν οι κλάδοι ελληνικής γλώσσας και ελληνικής φιλολογίας



Οκτώβριος 10, 2018. 18:49

Ο πρώτος γύρος εγγραφών στο Πανεπιστήμιο ‘Εκρέμ Τσαμπέι» στο Αργυρόκαστρο έκλεισε με τουλάχιστον 163 εγγραφές, από τους 805 φοιτητές που ήταν η ποσόστωση που εγκρίθηκε για αυτό το Πανεπιστήμιο.



Οι κλάδοι που θα κλείσουν φέτος σύμφωνα με τον πρύτανη Μπεκτάς Μέμα, είναι κυρίως κατευθύνσεις διδασκαλίας και ειδικότερα τα Μαθηματικά και Φυσική, Φυσική και Τεχνολογία  Πληροφορικής, Ιταλική και Ελληνική γλώσσα και ελληνική φιλολογία.


Παραδοσιακοί κλάδοι διδασκαλίας, όπως η Γεωγραφία και η Ιστορία, η Φιλολογία και η Βιοχημεία μάλλον θα διασωθούν από τις εγγραφές στο τρίτο στάδιο και θα έχουν μέγιστο αριθμό  5 σπουδαστών. Σύμφωνα με τον πρύτανη, οι κλάδοι αυτοί  αξιολογήθηκαν με τον μέσο βαθμό 7 αλλά και από άλλες συγκεκριμένες περιστάσεις στο νότο της χώρας.


Φέτος, οι νέες εγγραφές είναι κυρίως σε επαγγελματικά προγράμματα διάρκειας δύο ετών,  που οι υποψήφιοι βλέπουν σε αυτά ευκαιρίες απασχόλησης, αφού παρουσιάζουν αύξηση 20% στην προτίμηση των σπουδαστών.


Έτσι, περίπου 500 σπουδαστές θα αρχίσουν την πρώτη μελέτη σε κλάδους για τους οποίους η αγορά από ό, τι φαίνεται έχει ανάγκη.


Περίπου 1300 φοιτητές συνεχίζουν τις σπουδές τους φέτος σε όλα τα προγράμματα σπουδών στο Πανεπιστήμιο «Εκρέμ Τσαμπέι». Το πανεπιστήμιο αξιολογεί τη δυνατότητα συγχώνευσης ορισμένων τμημάτων το επόμενο έτος, ενώ ο αριθμός των καθηγητών φέτος θα είναι μικρότερος, σημειώνει το αλβανικό κανάλι ‘Τοπ Τσάνελ’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr