Σκόπια: Ελάχιστοι οι διαμαρτυρόμενοι-κρατούσαν μόνο σημαίες του ήλιου της Βεργίνας



Οκτώβριος 15, 2018. 19:06

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν, τελικά, μπροστά από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων για να διαμαρτυρηθούν για τις συνταγματικές αλλαγές, που άρχισαν σήμερα να συζητούν οι βουλευτές στην Ολομέλεια.



Παρότι τα κανάλια της γειτονικής χώρας προσέτρεξαν στην ανακοινωθείσα σημερινή διαμαρτυρία βρέθηκαν αντιμέτωποι από μια μικρή ομάδα πολιτών που όπως είπε μια διαδηλώτρια που κρατούσε και το μικρόφωνο είναι 'κατά της αλλαγής του ονόματος στη χώρα'.


Οι διαμαρτυρόμενοι που δεν ήταν πάνω από τριάντα άτομα, κρατούσαν μόνο τη σημαία του ήλιου της Βεργίνας και δεν υπήρχε πουθενά η επίσημη σημαία του κράτους των Σκοπίων.


Η κίνηση διοργανώθηκε από το σύλλογο «Αναγέννηση», που ενώ είχαν προαναγγείλει το κλείσιμο των δρόμων, τελικά κάθισαν στην άκρη του πεζοδρομίου.


Η «Αναγέννηση» ζητάει σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, από το Κοινοβούλιο να σταματήσει  τη συζήτηση που γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τροποποιήσεις στο Σύνταγμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr