Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Σερβία: Άγχος και ανησυχία προκαλεί η δημιουργία Στρατού στο ΚοσσυφοπέδιοΟκτώβριος 15, 2018. 19:51

Βελιγράδι.

Η ανακοίνωση της δημιουργίας Στρατού του Κοσσυφοπεδίου,  ή οποιοδήποτε όνομα λάβει, είναι κάτι που προκαλεί άγχος και ανησυχία, είπε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λόγω του ότι δεν μειώνονται έτσι οι εντάσεις, όσον αφορά τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.


Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να συνεχισθεί ο διάλογος, προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις,  διαφορετικά  θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προβλήματα για όλους.


Ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου περιμένουν να ενταχθούν στην Ιντερπόλ στις 20 Νοεμβρίου, όταν θα γίνει η σχετική συνάντηση.


Πρόσθεσε ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τη Σερβία γιατί «ορισμένοι από τους δυτικούς μας εταίρους δουλεύουν με χέρια και με πόδια και με όλες τους τις δυνάμεις ώστε το Κοσσυφοπέδιο να γίνει μέλος της Ιντερπόλ».


Τώρα, πρόσθεσε, έχουμε ένα νέο πρόβλημα, θα δούμε που θα πάει, μετά τη σύλληψη του πρώην διευθυντή  της Ιντερπόλ, οπότε θα δούμε πως θα προχωρήσει διαδικαστικά, τονίζοντας ότι είναι μια δύσκολη υπόθεση αυτή- να εμποδίσει δηλαδή η Σερβία την ένταξη του Κοσόβου στην Ιντερπόλ.


Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό καθώς και η πρωθυπουργό Άνα Μπράναβιτς.


Όσον αφορά τον στρατό του Κοσσυφοπεδίου, ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε ότι το κράτος της Σερβίας δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το σερβικό λαό του Κοσόβου.


Politika.rs

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr