“Στην Ελλάδα θα διερευνηθούν τα ‘μυστικά κονδύλια’ στα αλβανικά ΜΜΕ, η Εισαγγελία θα αποκαλύψει δημοσιογράφους”Οκτώβριος 21, 2018. 08:16

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνήθηκε ότι δόθηκαν μυστικά κονδύλια στην Αλβανία και την πΓΔΜ.

Μετά τις πληροφορίες  ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει καταβάλει εκατομμύρια ευρώ για τα μέσα ενημέρωσης στην Αλβανία, η ελληνική Εισαγγελία άρχισε έρευνες.


Κατ’ αρχήν  πρέπει να διερευνηθεί ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης, ο οποίος δημοσίευσε την είδηση στην ιστοσελίδα ‘iefimerida’ με στοιχεία που αναφέρονται σε μυστικούς κωδικούς που εμφανίσθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Πρόκειται για πληρωμές στην Αλβανία, τα Σκόπια και στην Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ.


Πηγές της Αθήνας αναφέρουν ότι πρόκειται για θέματα εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας.

 Η δημοσίευση των δεδομένων έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν αρχίσει να συζητά το κοινοβούλιο της πΓΔΜ την έγκριση του σχεδίου συνταγματικών αλλαγών με το νέο όνομα της χώρας.


Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, υπήρξε σύγκρουση μεταξύ των υπουργών  Κοτζιά και Καμμένου στην κυβέρνηση Τσίπρα. 

Ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε το υπουργείο εξωτερικών για πληρωμές ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κοτζιάς ανέφερε ότι το υπουργείο έχει στη διάθεσή του μόνο 11 εκατομμύρια, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία οι μυστικοί κωδικοί αναφέρονται σε πληρωμές σε Αλβανία και πΓΔΜ με στόχο να επηρεάσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τις συμφωνίες με την Ελλάδα.

 Τα χρήματα διατέθηκαν σε ηλεκτρονικές πύλες και διάφορους (πολιτικούς) οργανισμούς.


GazetaTema


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr