Οι αλβανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Έλληνα ‘εξτρεμιστή’ του Αργυροκάστρου



Οκτώβριος 28, 2018. 18:40


Οι ειδικές δυνάμεις των αλβανικών δυνάμεων  (Renea),  εκτέλεσαν τον Έλληνα ‘εξτρεμιστή’ Κωνσταντίνο Κατσιφά, που φορώντας ελληνικά στρατιωτικά ρούχα είχε πυροβολήσει κατά της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου.


 Οι  άνδρες της Renea χτύπησαν τον 35χρονο  Έλληνα με μία σφαίρα στο στήθος και μία στο κεφάλι, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Αργυρόκαστρο.


 Το τμήμα των αλβανικών σωμάτων ασφαλείας Renea, ειδικό τάγμα του στρατού,  σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Έλληνα ‘εξτρεμιστή’  Κωνσταντίνο Κατσιφά, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών και τρομοκρατούσε την πόλη του Αργυροκάστρου, για περισσότερες από πέντε ώρες, και  αφού αρνήθηκε να παραδοθεί και άνοιξε πυρ κατά των Αλβανών, σκοτώθηκε με δύο σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι στους Βουλιαράτες.


«Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω ο Ελληνισμός»


Η αστυνομία του Αργυροκάστρου ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς εισήλθε στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε τοποθετήσει κάποιες ελληνικές σημαίες στο χωριό Βουλιαράτες.


Είχε προειδοποιήσει στο Facebook ότι θα επιτεθεί κατά της αλβανικής αστυνομίας. 

Ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης ‘Report TV’,  Πίρο Νάσε,  ανέφερε ότι τα τελευταία λόγια  του Έλληνα πριν σκοτωθεί από τη Renea, ήταν «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω ο Ελληνισμός».






Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα γύρω στις 10 το πρωί στο χωριό Βουλιαρέτες του Αργυροκάστρου , λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του εορτασμού της επετείου των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, ο Έλληνας ‘εξτρεμιστής’ με ένα Καλάσνικοφ έριξε τέσσερις σφαίρες κατά ενός αστυνομικού αστυνομικού, χωρίς να προξενήσει τραυματισμό ή θάνατο.


Μετά το επεισόδιο αυτό, οι δυνάμεις Renea των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων και ενός Drone ξεκίνησαν επιχείρηση για τον εντοπισμό του. 

Η επιχείρηση διήρκεσε 6 ώρες. Ενώ ο 35χρονος Έλληνας αρνήθηκε να παραδοθεί,  άνοιξε πυρ κατά των αλβανών αστυνομικών.


Ο Έλληνας ‘εξτρεμιστής’ ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν γιατί θα επακολουθούσε μάχη.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς, είχε γεμίσει με ελληνικές σημαίες όλες τις κολώνες του χωριού για να γιορτάσει την ελληνική εθνική γιορτή και καθόταν με ενδυμασία ελληνικής στρατιωτικής στολής σε καφετέρια του χωριού, πριν πραγματοποιήσει το σχέδιό του.


Είχε εισέλθει στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου από το συνοριακό πέρασμα της Κακαβιάς και είχε προσχεδιάσει τη δράση για την 28η Οκτωβρίου, εθνική γιορτή των Ελλήνων.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κατσιφάς είχε έντονη εθνική δράση, αφού στο κοινωνικό δίκτυο Facebook είχε δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου και προέβη σε εξτρεμιστικές εκκλήσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr