Βούλγαρος ευρωβουλευτής αντιδρά για το «Βούλγαροι φασίστες» του VMRO-DPMNE



Οκτώβριος 21, 2018. 21:42


«Το VMRO-DPMNE έδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν γνωρίζει ιστορία και θέλει να υποκινεί το μίσος, διαδίδοντας χειραγωγημένα ιστορικά γεγονότα κατά της Βουλγαρίας», δήλωσε σήμερα στο βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes, ο ευρωβουλευτής, Αντρέι Κοβάτσεφ.



Η δήλωση του Κοβάτσεφ αναφέρεται στη συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του VMRO-DPMNE, Ναούμ Στοϊλκόφσκι, ο οποίος ανέφερε ότι ο ‘μακεδονικός’ λαός αντιστάθηκε στους «Έλληνες αριστοκράτες και αποικιοκράτες, στους φασίστες Γερμανούς και Βουλγάρους και στους ντόπιους δοσίλογους συνεργάτες τους», με αφορμή την επικείμενη αλλαγή του ονόματος του κράτους.


«Ο εκπρόσωπος του VMRO σε τέσσερις γραμμές μιλάει για ‘Βούλγαρους φασίστες», ο οποίος, όμως,  έχει  έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων  της ιστορίας της χώρας. Που ήταν το VMRO κατά τη διάρκεια  της βουλγαρικής διοίκησης στην πΓΔΜ και γιατί πάλι για αυτό το κόμμα ένοχος είναι πάλι η Βουλγαρία. Πόσο καιρό θα διαδίδεται  αυτό το μίσος; Πόσο καιρό θα επαναλαμβάνονται  τα ψέματα των τιτοϊκών και των βουλγάρων κομμουνιστών;», είπε ο Κοβάτσεφ.


 Ο ίδιος επισημαίνει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα – SDSM,  δεν αναφέρεται σε ‘Βούλγαρους φασίστες’, ενώ το ‘αδελφό κόμμα’ που ανήκει  στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν μπορεί να διδαχθεί από αυτό, προσθέτοντας ότι ‘η δεύτερη γενιά στην ηγεσία του κόμματος μεγαλώνει με ιστορική χειραγώγηση κατά της Βουλγαρίας».



lajmpress.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr