Αλβανία: Το κόμμα ‘Λύση’ ζητά την απέλαση της Ελληνίδας πρέσβειραςΟκτώβριος 22, 2018. 17:27

Τίρανα.

Το κόμμα ‘Λύση για την Αλβανία’, σε δελτίο Τύπου που εστάλη στα ΜΜΕ της χώρας, ζητά από την αλβανική κυβέρνηση να πάρει θέση στη χρηματοδότηση ορισμένων μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων από τα ελληνικά μυστικά κονδύλια.


Ζητά ακόμη από την κυβέρνηση να διευκρινίσει εάν αυτές οι μυστικές πληρωμές  επηρέασαν και πώς τις αλβανο-ελληνικές διαπραγματεύσεις για την επικείμενη συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.


«Η κοινή γνώμη θέλει να μάθει τη συμμετοχή της αλβανικής κυβέρνησης στη διαχείριση και διανομή αυτών των ελληνικών μυστικών κονδυλίων για να προετοιμάσει το έδαφος για την έγκριση της διαπραγματευθείσας συμφωνίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Η ‘Λύση’ απαιτεί από την αλβανική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, να διευκρινίσουν αμέσως τις θέσεις τους.


» Εξηγήσεις πρέπει να δώσει και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι που ήταν επικεφαλής των συνομιλιών  και ο οποίος  σιωπά εάν εμπλέκονται ή όχι,   πολιτικοί,   μη κυβερνητικές οργανώσεις, μέσα ενημέρωσης και Αλβανοί δημοσιογράφοι,  στις χρηματοδοτήσεις που κατέβαλε η ελληνική κυβέρνηση για την προδοσία των συμφερόντων της Αλβανίας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.


«Η ‘Λύση’ απαιτεί, ακόμη, την πλήρη διευκρίνιση του ρόλου της πρέσβειρας της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη. Η κυβέρνηση της Αλβανίας θα πρέπει να την χαρακτηρίσει «Persona non grata»,  και να απομακρυνθεί αμέσως η διπλωμάτης από την επικράτεια, καθώς πιστεύει ότι συμμετέχει πλήρως σε αυτό το αφάνταστο σκάνδαλο.


» Η κυρία Σουράνη παρενέβη αρκετές φορές στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας, σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, ξεπερνώντας τις κόκκινες διπλωματικές γραμμές και αξίζει την απέλαση από την Αλβανία».


Επίσης, το κόμμα ‘Λύση’,  καλεί του Αλβανούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την συμφωνία μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, τονίζοντας ότι δεν θα αποδεχθεί την επαναχάραξη των συνόρων και θα απορρίψει σθεναρά και με κάθε κόστος την προδοσία του ζητήματος των τσάμηδων. 

«Χωρίς την επίλυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πληθυσμού των Αλβανοτσάμηδων δεν μπορούν να αποκατασταθούν τα αναφαίρετα δικαιώματα των Αλβανών στα Βαλκάνια», όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr