Σκόπια: Η Ρωσία θα πάει το ζήτημα του ονόματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας



Νοέμβριος 18, 2018. 21:22

Ο επικεφαλής της Αποστολής της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, δήλωσε ότι το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, βάσει της παραγράφου 3 του ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Η απόφαση για το όνομα της ‘Μακεδονίας’ πρέπει να εδράζεται  σε νομικές βάσεις, οι οποίες ταυτόχρονα δεν θα χωρίζουν (διαιρούν) την κοινωνία. Υποθέτουμε ότι το θέμα της ονομασίας θα εξετασθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας σύμφωνα με την απόφαση 845,παράγραφος 3 του Συμβουλίου Ασφαλείας», έγραψε ο Λουκασέβιτς στο Twitter.


Σύμφωνα με τη Ρωσία, οι αρχές των Σκοπίων δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος και κατηγόρησαν τη Δύση ότι παρεμβαίνει μόνιμα στις εσωτερικές υποθέσεις της πΓΔΜ από το 2016.


Η δήλωση του Λουκασέβιτς θεωρείται από τους παρατηρητές ως μια άμεση προσπάθεια της Μόσχας να ανατρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σημειώνει το δημοσίευμα.


vecer.press


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr