Οι Τουρκμένοι της Συρίας θα βοηθήσουν στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία



Δεκέμβριος 16, 2018. 17:32

Οι Τουρκμένοι και οι Άραβες της Τουρκίας, οι οποίοι βλέπουν ως εχθρούς τους Κούρδους, εξέφρασαν την Κυριακή  την υποστήριξή τους στην προγραμματιζόμενη τουρκική εισβολή στο έδαφος της Συρίας, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, εναντίον των Κούρδων μαχητών των Ομάδων Λαϊκής Υποστήριξης (YPG).



Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu,  ο Ομέρ Ντεντέ, αντιπρόεδρος των Σύριων αραβικών και τουρκμενικών φυλών, δήλωσε ότι καλωσορίζει τις αναφορές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν, για επιχείρηση εκκαθάρισης της περιοχής που βρίσκεται ανατολικά του Ευφράτη ποταμού που κυριαρχείται από τους Κούρδους της Συρίας.


Ο Ντεντέ ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία, σε συνέντευξή του σε Τούρκους δημοσιογράφους στην επαρχία Σανλιούρφα, δήλωσε ότι περιμένει την τουρκική εισβολή στη Συρία που θα εκδιώξει τους Κούρδους από την περιοχή «προκειμένου να εξασφαλισθεί η επιστροφή των Συρίων στην πατρίδα τους».


Ο ίδιος στη συνέντευξή του εξέφρασε θέσεις παρόμοιες του τουρκικού κράτους καθώς ισχυρίσθηκε ότι οι Κούρδοι της Συρίας «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χωρίσουν τη Συρία», υπονοώντας ότι επιδιώκουν κουρδικά αυτονομία στη βόρειο Συρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr