Αντίδραση του ΥΠΕΞ Αλβανίας για τις δολοφονίες Αλβανών στην Ελλάδα





Δεκέμβριος 5, 2018. 21:31


Μετά τη δολοφονία του 18χρονου Αλβανού, Μάριο Ισάκου, που βρέθηκε νεκρός στην Καβάλα,  Ελλάδα, ήρθε η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ εκφράζει την ανησυχία του για σειρά δολοφονιών Αλβανών στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και συγχρόνως στέκεται αλληλέγγυο στις οικογένειες τους.


«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με έντονο τρόπο τον εξτρεμισμό και το μίσος που συνοδεύουν αυτά τα γεγονότα  στη γειτονική χώρα και καλεί τις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν και να σταματήσουν τυχόν προσπάθειες της Χρυσής Αυγής ή άλλων εξτρεμιστικών κινημάτων να παραβιάζουν την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των Αλβανών που εργάζονται και συνεισφέρουν στη γειτονική χώρα».

 
Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα, χθες το βράδυ, στις 4/12/2018 στην περιοχή της Καβάλας βρέθηκε το άψυχο σώμα του Αλβανού υπηκόου Μάριου Ισάκου που γεννήθηκε στις 31/7/2000 στην Καστοριά, Ελλάδα.


Το ΥΠΕΞ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια ζωής του νεαρού Αλβανού και εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του και στους συγγενείς του.


Η πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια του αποθανόντος για την παροχή της απαραίτητης βοήθειας. 


Αυτή είναι η τέταρτη δολοφονία Αλβανού πολίτη τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα.


balkanweb.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr