Κορυτσά: Το παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ζητά την άρση του ‘non grata’ στην Κύπρια Ευρωβουλευτή



Δεκέμβριος 2, 2018. 19:14

Το παράρτημα της οργάνωσης της ελληνικής εθνικής μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» στην Κορυτσά, του οποίου επικεφαλής  του, είναι ο Γρηγόρης Καραμέλος (Ligor Karamelo),  σε επιστολή προς τον πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑ», Βασίλη Κάγιο και με κοινοποίηση προς τον βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε, ζητά την άρση του μέτρου  «Persona non Grata» για την Κύπρια Ευρωβουλευτή, Ελένη Θεοχάρους και  των 52 Ελλήνων, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Στην επιστολή του, η οποία είναι στην αλβανική γλώσσα, ο Καραμέλος εκφράζει την ανησυχία του για την αδιαφορία των θεσμικών οργάνων για την αποκάλυψη της αλήθειας για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ζητά να εντείνουν τις προσπάθειες τους, χρησιμοποιώντας όλα τα δημοκρατικά μέσα καθώς και το νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα για τις μειονότητες και να ενημερωθούν οι διεθνείς οργανισμοί για την φριχτή δολοφονία και την ψυχολογική βία που ασκείται στη μειονότητα.


Ζητάει, να απαιτήσουν από τις αλβανικές αρχές να αποσύρουν το μέτρο «Persona non Grata» κατά της Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους και των άλλων 52 ατόμων, να αποφευχθεί η εθνικιστική ρητορική και να συμβάλλουν  στην αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης και κατανόησης μεταξύ των μερών.


Ζητάει, ακόμη,  από την Ομόνοια να ξεκινήσει επαφές για ενημέρωση σε όλους τους μειονοτικούς παράγοντες σε όλες τις πόλεις και τα χωριά προκειμένου, με συγκεκριμένες ενέργειες  να δρομολογηθεί  η επίλυση προβλημάτων, η ευαισθητοποίηση της μειονότητας,  ώστε να ενεργεί συνολικά, συνεισφέροντας αποτελεσματικά στην πολιτική εκπροσώπηση της με στόχο την κοινωνική αξιοπρέπεια.


Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε εναντίον μας σκύβοντας το κεφάλι ή παραμένοντας σε αδράνεια. Χρειαζόμαστε ευσυνειδησία, δράση και αξιοπρέπεια, οι ελευθερίες που μας ανήκουν δεν μας χαρίζονται, κερδίζονται, γράφει ο Καραμέλος.


korcanews.al, 27.al,



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr