Αλβανία- γκάφα ολκής : Δημοσιεύθηκαν δεδομένα των μυστικών πρακτόρων της SHISH



Δεκέμβριος 8, 2018. 20:16

Το μέλος του ΝΑΤΟ, η Αλβανία, έδωσε στη δημοσιότητα στο διαδίκτυο ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με σημαντικούς υπαλλήλους της μυστικής υπηρεσίας της, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να πληροφορηθούν  την ταυτότητά τους, τα οχήματα, τους επιχειρησιακούς τους ρόλους, τα ταξίδια και τις καθημερινές συνήθειες τους, που αποτελεί  ένα σοβαρό και δυνητικά επικίνδυνο αδίκημα που θα μπορούσε να έχει διεθνείς συνέπειες.


Τα δεδομένα  μισθών και δαπανών που παρατίθενται στους πίνακες του διαδικτυακού τόπου του Υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας, δείχνουν ένα μεγάλο και λεπτομερή όγκο πληροφοριών σχετικά με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κράτους, συμπεριλαμβανομένων της τοποθεσίας των γραφείων, των αναλήψεων μετρητών και λεπτών ζητημάτων καθώς και τεχνικούς και μηχανικούς που χρησιμοποιούν.



  
Τα δεδομένα δείχνουν τα ονόματα και τους αριθμούς των δελτίων ταυτότητας σε πράκτορες των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός της χώρας, μεταξύ  των οποίων δύο, οι οποίοι έχουν ευαίσθητες θέσεις στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Οι πίνακες που παρατίθενται δείχνουν ονόματα, θέσεις, μισθούς και τα έξοδα σε οκτώ μεγάλες επιχειρήσεις πρακτόρων- κάποια εργασία στο πλαίσιο διπλωματικών καλύψεων σε Βέλγιο, Ελλάδα, Κόσοβο, Ιταλία, πΓΔΜ και Σερβία.


Το αλβανικό δημοσίευμα επικαλείται την βρετανική «The Independent»  και τονίζει ότι δεν αποκαλύπτονται από την εφημερίδα ονόματα ή άλλα στοιχεία για την αποφυγή καταστάσεων εναντίον των πληροφοριοδοτών χαμηλού επιπέδου ή άλλους που μπορεί να σχετίζονται με τις επιχειρήσεις της αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH).


Ένας πρώην αξιωματικός της CIA με γνώση της SHISH χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ως ‘καταστροφή των υπαλλήλων’ που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των πρακτόρων.


Σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών στην Αλβανική Υπηρεσία Πληροφοριών εργάζονται 913 υπάλληλοι.


Πολλοί υπάλληλοι των οποίων τα ονόματα δημοσιοποιήθηκαν έχουν τοποθετηθεί ως διπλωματικό προσωπικό σε πρεσβείες σε όλη την Ευρώπη και φέρουν διπλωματικό διαβατήριο.


Γίνεται γνωστό ότι Αλβανοί πράκτορες χρησιμοποιούν αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες  περιέχονται στον κατάλογο, λογαριασμοί ξενοδοχείων και εστιατορίων.

 Αλβανοί υπάλληλοι της SHISH ασκούν δραστηριότητα στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων, στην κρατική τηλεόραση και σε άλλες σημαντικές κρατικές υπηρεσίες.


hashtag.al



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr