Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Λιβύη: Η Τουρκία φέρει ευθύνη για το χάος και τις δολοφονίες στη χώρα μαςΙανουάριος 10, 2019. 09:12

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέντ αλ Μεσμάνι, κατηγόρησε την Τουρκία για το χάος στο οποίο βυθίζεται η χώρα, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που δείχνουν την Άγκυρα υπεύθυνη σε παρεμβάσεις στις υποθέσεις της Λιβύης.Ο Μεσμάνι σε αποκλειστική συνέντευξή του στο κανάλι «Sky News Arabia» που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, αναφέρθηκε σε ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο που ήταν φορτωμένο με όπλα στο δυτικό λιμάνι της χώρας, τη Μισράτα.


«Καταλογίζουμε στην Τουρκία την καταστροφή των βάσεων ασφάλειας και ειρήνης στη Λιβύη, καθώς και τις δολοφονίες στις τάξεις της ασφάλειας, του στρατού και των δικαστών, πέρα από την εμπλοκή της σε πολλές τρομοκρατικές επιχειρήσεις», είπε.


Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, τόνισε ότι η Άγκυρα παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαγορεύουν την προμήθεια όπλων σε τρομοκράτες καθώς και την παραβίαση του ψηφίσματος που απαγορεύει την προμήθεια όπλων στη Λιβύη.


«Η Τουρκία είναι ο επίσημος επικεφαλής της τρομοκρατίας στην περιοχή και όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά αγωνιζόμαστε κατά των Τούρκων από την αρχή της διαδικασίας αποκατάστασης», δήλωσε προσθέτοντας: «Η Τουρκία έχει φθάσει στο σημείο να μεταφέρει τους τραυματισμένους Λίβυους τρομοκράτες για θεραπεία σε νοσοκομεία της. Μέσω της Τουρκίας εκατοντάδες Λίβυοι τρομοκράτες στάλθηκαν να πολεμήσουν στη Συρία».


Υπογράμμισε ότι η Λιβύη έχει γίνει «σκηνή τουρκικών τρομοκρατικών επιχειρήσεων», λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της μεγάλης ακτογραμμής της, και της εγγύτητας της με την Αίγυπτο, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ. Ερντογάν επιδιώκει να την πολιορκήσει, όπως είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


youm7.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr