Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Αλβανία: Ο πρόεδρος Μέτα δεν υπογράφει για την αντικατάσταση του νυν ΥΠΕΞΙανουάριος 5, 2019. 17:47

Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, υπέγραψε για την αντικατάσταση όλων των υπουργών που πρότεινε ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ενόψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, εκτός από αυτήν, του υπουργού Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «shqiptarja.com» δεν υπάρχει ανακοίνωση στη σελίδα της Προεδρίας  σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν υπέγραψε το διάταγμα για την αντικατάσταση του νυν  υπουργού Ευρώπης κ αι Εξωτερικών  Υποθέσεων.


Σημειώνεται ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις τόσο από το κόμμα του Ράμα, όσο και από πολιτικούς αναλυτές για τον προτεινόμενο Κοσοβάρο, Γκέντ Τσακάι,  από τον πρωθυπουργό, που χαρακτηρίσθηκε, ανοιχτά, ως άνθρωπος του Σόρος στην αλβανική κυβέρνηση και το σημαντικότερο ότι αγνοεί τα περί διπλωματίας, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


Μάλιστα, τον κατηγόρησαν ότι δεν μιλάει καλά ούτε τα αλβανικά (αφού είναι Κοσοβάρος) αλλά ούτε και τα αγγλικά, η γνώση των οποίων είναι σημαντική για την προτεινόμενη κυβερνητική θέση.


Ο Έντι Ράμα είναι πιθανόν να ασκήσει πιέσεις στην Προεδρία για τον Τσακάι, τον οποίο θεωρεί ‘άνθρωπό του’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr