Οι Σκοπιανοί «μαύρισαν» τις νέες πινακίδες με το ‘Βόρεια Μακεδονία’



Φεβρουάριος 11, 2019. 19:41

Ο πρώτες πινακίδες με το νέο όνομα της πΓΔΜ- «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» υπέστησαν βανδαλισμούς λίγες μόνο ώρες μετά την τοποθέτησή τους.


Από φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ότι το όνομα ‘Βόρεια’ έχει σβηστεί και δίπλα έχει αναγραφεί  ‘νίκογκας’- ‘ποτέ’.

Οι ανώνυμοι δράστες ως φαίνεται διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ με τις παραχωρήσεις προς την Ελλάδα με αντάλλαγμα την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Μετά από αρκετά παρόμοια περιστατικά που έχουν αναφερθεί στις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων, εξετάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία των σημάτων, ιδίως εκείνων που τοποθετούνται στα σύνορα με την Ελλάδα.



Στην είσοδο στη χώρα από τον ελληνικό  μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων θα τοποθετηθεί σήμερα  η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας.


Έχουν περάσει μόλις τρεις ημέρες από την επίσημη επικύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το νέο όνομα στην πινακίδα είναι γραμμένο  στη σλαβική (βαρδαρική) των Σκοπίων και στην αγγλική.


"Με την πινακίδα στο μεθοριακό σταθμό με την Ελλάδα  κάνουμε μια συμβολική χειρονομία και επιδεικνύουμε την καλή θέληση", ανέφερε η κυβέρνηση το μεσημέρι.


Μάλιστα, σήμερα  η επιγραφή «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» του κτηρίου του Υπουργικού Συμβουλίου δεν υπήρχε, είχε κατέβει από το βράδυ, προκειμένου να προστεθεί το νέο όνομα του κράτους «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
https://www.facebook.com/tv21hd/videos/777088279321005/

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr