Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

ΥΠΑΜ Αλβανίας στα Σκόπια- οι απειλές βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας…Φεβρουάριος  26, 2019. 16:48

 Τίρανα/Σκόπια.

 Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα εξέφρασε τα συγχαρητήρια της χώρας της,  στα ανώτερα στελέχη του νεότερου κράτους στη Βορειοατλανική Συμμαχία κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στα Σκόπια.«Η υπογραφή του πρωτοκόλλου για την ένταξη στο ΝΑΤΟ από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι πραγματικά μια εξαιρετική στιγμή για όλους μας.


Από τώρα, ολόκληρη η περιοχή θα είναι πιο ασφαλής, πιο σταθερή και είμαι πεπεισμένη ότι όλοι μαζί μπορούμε να ατενίζουμε στο μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την ομόλογό της Ραντμίλα Σεκερίνσκα.


Οι απειλές είναι από το εσωτερικό όχι από το εξωτερικό


Η υπουργός Όλτα Τζάσκα αναφέρθηκε στις δηλώσεις της, στις απειλές που στα περισσότερα κράτη προέρχονται από το εσωτερικό.


«Όπως μας έδειξε η δύσκολη ύφεση που έζησε η Βόρεια Μακεδονία τα τελευταία χρόνια, συχνά οι μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουμε στο έργο μας δεν είναι εξωτερικές, αλλά αυτές προέρχονται από το εσωτερικό, γιατί δυστυχώς, όπως συμβαίνει στη Βόρεια Μακεδονία και όπως συμβαίνει  σήμερα στην Αλβανία, στις χώρες μας υπάρχουν δυνάμεις που για τα στενά συμφέροντά τους, τα οποία δεν έχουν τίποτε κοινό με τα συμφέροντα των πολιτών ή των χωρών μας, είναι έτοιμες να διακινδυνεύσουν ακόμη και στη σταθερότητα  και την ανάπτυξη και το ευρωπαϊκό μας μέλλον», είπε η Τζάσκα.


Η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι.


Η επίσκεψη της Τζάσκα αναφέρεται ως η πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας χώρας μέλος του ΝΑΤΟ που επισκέπτεται τα Σκόπια μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


mod.gov.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr