Σκόπια: Τρία χρόνια φυλάκιση στον εξάδελφο του Γκρούεφσκι και στον αρχηγό του DPA



Μάρτιος 8, 2019. 16:20

Σκόπια.

Το Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών την Παρασκευή στον Μεντούχ Τάτσι, αρχηγό του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος- DPA καθώς και πέντε πρώην μέλη της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής και πρώην ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, λόγω της εμπλοκής τους σε παρατυπίες της διαδικασίας των δημοτικών εκλογών το 2013. 



Ο Τάτσι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δύο μηνών. Ο Μπεντρεντίν Ιμπραχίμι, επίσης ανώτερος υπάλληλος του DPA και πρώην μέλος της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής σε 4 έτη και  6 μήνες φυλάκισης.


Τα άλλα μέλη της ίδιας Επιτροπής, Ανέτα Στεφάνοβα, Βλάτκο Σαϊκόφσκι και Σάσκο Σερτσέβι σε τρία χρόνια φυλάκισης έκαστος.


Ο πρώην επικεφαλής Μυστικών Υπηρεσιών

Ο  Σάσο Μιγιάλκοφ, πρώην διευθυντής των Μυστικών Υπηρεσιών και εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση.



Ο  Μιγιάλκοφ που κατηγορείται για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών, είχε ζητήσει – έπειτα από απειλές ότι θα δημοσιοποιήσει τηλεφωνικές του συνομιλίες-  από τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος, Τάτσι, να παρέμβει στον Μπεντρεντίν Ιμπραχίμι  που ήταν στην Εκλογική Επιτροπή, για  να ακυρώσει τη διαδικασία ψηφοφορίας στο δήμο της Στρώμνιτσας.

 Ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού καταδικάστηκε για «όφελος ανταμοιβής μέσω παράνομης επιρροής».


Η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Φατίμα Φετάι, ζήτησε την προσωρινή κράτηση για τους καταδικασθέντες Μιγιάλκοφ και Ιμπραχίμι μέχρι να τεθεί σε ισχύ η ποινή, λόγω υποψίας διαφυγής τους. 

Από όλους τους κατηγορούμενους μόνο ο Μεντούχ Τάτσι δεν ήταν παρών στο Δικαστήριο.

Οι καταδικασθέντες μπορούν να ασκήσουν έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τις ποινές που έλαβαν, εντός ορισμένης προθεσμίας.


Sitel, cna.al, 


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr