Το Μαυροβούνιο πωλεί πολεμικά σκάφη λόγω δαπανηρής συντήρησής τους


 


Απρίλιος 21, 2019. 08:22

Ποντγκόριτσα.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου αποφάσισε να αποσύρει τα δύο περιπολικά σκάφη  P-33 και P-34 από το Ναυτικό του και να τα θέσει σε προσφορά για πώληση και από τα χρήματά τους να αγοράσει νέα όπλα και εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα πλοία είναι «υπερβολικά μεγάλα και δαπανηρά και πολύ περίπλοκα για να χρησιμοποιηθούν από το ναυτικό του Μαυροβουνίου», το οποίο δεν διαθέτει προσωπικό που να μπορεί να τα επανδρώσει, αναφέρει η τοπική ‘vijesti’.


Τα πλοία κατασκευάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και εντάχθηκαν στη δύναμη  του στόλου του πρώην Γιουγκοσλαβικού Ναυτικού.


Συγκεκριμένα το P-33 η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στις 29/12/1986 και το P-34 ολοκληρώθηκε στις 28/2/1988, σύμφωνα με το υπουργείο  Άμυνας του Μαυροβουνίου.


Μέχρι στιγμής, λίγες χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά αυτών των δύο σκαφών που τεχνικά είναι σε καλή κατάσταση  και μετά από τον εκσυγχρονισμό τους σε όπλα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό θα μπορούσαν  να ενταχθούν στη σύνθεση των αντίστοιχων στόλων  τους.


Ενδιαφέρον υπήρξε από το Πακιστάν, την Τουρκία, το Μπαγκλαντές και το Ισραήλ, όπως σημειώνεται.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr