Υποψήφιος δήμαρχος Οχρίδας: Στην πόλη δεν πρέπει να υπάρχει μιναρές



Απρίλιος 19, 2019. 19:23


Ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Οχρίδας (Αχρίδα) από τη Δημοκρατική Ένωση των Πολιτών, Μιχαήλ Τριανταφύλοφ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί η πόλη να στιγματισθεί με ένα μιναρέ.



Σε ομιλία του ο Τριανταφύλοφ δήλωσε ότι «η Οχρίδα βιώνει τη μοίρα του Κίσεβο και της Στρούγκας από το 2004. Η Οχρίδα είναι ένα σύμβολο για τη χώρα μας, δεν πρέπει να επισημανθεί με την κατασκευή ενός μιναρές 32 μέτρων ύψος και ο μόνος στόχος είναι η επίδειξη θρησκευτικής δύναμης. 

Έχω μια λύση στο πρόβλημα, να οικοδομήσουμε ένα πολιτιστικό Κέντρο των πολιτισμών», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι δεν έχει τίποτε εναντίον του τζαμιού και του μιναρέ, αλλά οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλάμ ήθελαν να κτίσουν έναν πανύψηλο μιναρέ.


Αναφερόμενος στην ιστορία της πάλαι ποτε Αχρίδας, τόνισε:


«Πριν από τον 16ο αιώνα υπήρχε εκκλησία στο χώρο του τζαμιού, υπήρχε μια παλαιοχριστιανική βασιλική. Επάνω σε αυτήν χτίστηκε το τζαμί. Η ιστορία της Οχρίδας δεν ξεκινά τον 16ο αιώνα. Αν γίνω δήμαρχος, το έργο μου θα γίνει πραγματικότητα, η Οχρίδα θα γίνει το μόνο μέρος του κόσμου όπου θα συναντώνται οι δύο μεγάλοι θρησκευτικοί πολιτισμοί».


Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι υποψήφιοι τόσο του SDSM, του DUI  όσο και του VMRO-DPMNE σιωπούν για το θέμα του μιναρέ, για τον οποίο η Κίνησή του μόνο αντέδρασε.
 Σημειώνεται ότι πρόσφατα πέθανε ξαφνικά ο εκλεγμένος  δήμαρχος της πόλης.


makfax.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr