Σκόπια: Ο Ιβάνοφ ρωτάει πόσα χρήματα θα παίρνει ως «τέως πρόεδρος»…


Μάιος 2, 2019. 20:11

Σκόπια.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ ζήτησε  με έγγραφο να πληροφορηθεί  ποια θα είναι τα προνόμιά του μετά το πέρας της θητείας του.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιάκοφσκι δήλωσε σήμερα ότι το γραφείο του προέδρου απηύθυνε ερωτήσεις  στο Γραφείο Γενικών Υποθέσεων και Κοινών Υποθέσεων.


«Ζητήθηκαν πληροφορίες για το μισθό  που θα λαμβάνει μετά το πέρας της θητείας του. Από το γραφείο του προέδρου ενδιαφέρθηκαν για λεπτομέρειες  της κατάστασης που θα ακολουθήσει ως προς την αποζημίωση του Ιβάνοφ», δήλωσε ο Μποσνιάκοφσκι.


 Όπως είπε, ο προϋπολογισμός του πρώην προέδρου ανέρχεται στο 8% του ετήσιου προϋπολογισμού του προέδρου.


Ο Μποσνιάκοφσκι πρόσθεσε ότι ο Ιβάνοφ πρέπει να υποβάλει αίτημα για παραχώρηση γραφείου προκειμένου να δημιουργήσει ένα συμβούλιο ως πρώην πρόεδρος και ότι μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί  τέτοια αίτηση, σύμφωνα με την centar.mk.


Άλλες ιστοσελίδες σημειώνουν εάν θα …δεχθεί ο Ιβάνοφ να λάβει σύνταξη από τη «Βόρεια Μακεδονία», αφού από τον Φεβρουάριο δεν έχει υπογράψει διατάγματα επειδή  φέρουν τη νέα ονομασία του κράτους ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»...

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr