Σκοπιανή ακαδημαϊκός: Ο «αντιμακεδονισμός» κλιμακώνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο



Μάιος  19, 2019. 22:11

Σκόπια.

Η ακαδημαϊκός Κάτιτσα Κιουλάφκοβα κατηγόρησε την κυβέρνηση  του SDSM - DUI  και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, για υποβάθμιση  των συμβόλων της ‘μακεδονικής’ ταυτότητας και οντότητας.

Δήλωσε ότι με τον νόμο περί των γλωσσών, η κυβέρνηση υποστήριξε μια διαδικασία αποδόμησης  των πιο σημαντικών στοιχείων της κρατικής υπόστασης και του έθνους.


«Με το DUI υποβαθμίσατε τη ‘μακεδονική’ γλώσσα από το κράτος και υποχρεώνεται  όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’ σε μια προαιρετική και συνεχόμενη δημόσια υποβάθμιση του ‘μακεδονικού’ λαού, του πολιτισμού του και του κράτους.

 Ο ‘αντι-μακεδονισμός’ κλιμακώνεται κάθε ημέρα ολοένα και περισσότερο», γράφει η ακαδημαϊκός.


Η Κιουλάφκοβα έχει τεθεί εναντίον  της συμφωνίας με την Ελλάδα γιατί πιστεύει ότι θα επέλθει  η πολιτιστική καταστροφή των ‘Μακεδόνων’ με την παραποίηση της ιστορίας.



«Είναι γνωστό ότι τα ιστορικά γεγονότα μερικές φορές ερμηνεύονται διαφορετικά (από τους νικητές και τους ηττημένους), αλλά λίγοι  τολμούν να αναφέρουν τα παραποιημένα γεγονότα. 

Η ιστοριογραφία της ‘Μακεδονίας’ άρχισε την παραποίησή της με την αλλαγή των τοπωνυμιών στη ‘Μακεδονία του Αιγαίου’ από τη δεκαετία του ’20 του 20ου αιώνα», ανέφερε η ακαδημαϊκός.


Σημειώνεται ότι η Κιουλάφκοβα είναι από τους λίγους επιστήμονες που αντιτάχθηκαν στην ηγεσία του MANU που συμφώνησε στην αλλαγή του ονόματος του κράτους και στην εφαρμογή του νόμου περί των γλωσσών,όπως σημειώνεται.


republika.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr