Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Ο πρόεδρος της Αλβανίας έστειλε επιστολή στον ΟΑΣΕΙούνιος 19, 2019. 20:50

Τίρανα.

 
Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, σήμερα το απόγευμα έστειλε επιστολή στο Γραφείο του ΟΑΣΕ- ODIHR στην Αλβανία, με την οποία  ενημέρωσε ότι βάσει του διατάγματος του για τη μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι εκλογές δεν θα γίνουν στις 30 Ιουνίου. 

 
Η επιστολή εστάλη προς τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, η χώρα του οποίου κατέχει την προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και τον διευθυντή του Γραφείου του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς, Ίνγκιμπιόργκ Σολπούν Γκισλάντοτιρ, με την οποία ο πρόεδρος Μέτα έκανε σαφές ότι εάν οι εκλογές διεξαχθούν, όπως επιμένει ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα,  παρά το διάταγμα που υπέγραψε  για την ακύρωσή τους, θα θεωρηθούν άκυρες.


Ο πρόεδρος, μεταξύ των άλλωναπαιτεί την εφαρμογή του διατάγματος του όπως  δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr