Αλβανία: Επίθεση εξαγριωμένων πολιτών σε εκλογικά γραφεία στο δήμο ΤροπόγιαΙούνιος 18, 2019. 17:46

Τα γραφεία της  Επιτροπής Εκλογικής Διακυβέρνησης στο δήμο Τροπόγια που στεγάζονται στο μουσείο της πόλης υπέστησαν επίθεση από εξαγριωμένους οπαδούς του Δημοκρατικού Κόμματος, με επικεφαλής των εκπρόσωπο του στο δήμο, Μπεσνίκ Ντουσάι, και ομάδες πολιτοφυλάκων, όταν έγινε γνωστό ότι στην πόλη έφθασε εκλογικό υλικό για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου.


Το τηλεοπτικό κανάλι  Report TV κατέγραψε την επίθεση των εξαγριωμένων οπαδών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έσπασαν την πόρτα και τα παράθυρα των γραφείων, άρπαξαν τα εκλογικά υλικά και τα κατέστρεψαν.


Με συνθήματα «Ράμα φύγε» και «Θέλουμε την Αλβανία, όπως η Ευρώπη» εισέβαλαν στα γραφείο της Επιτροπής Ζώνης Εκλογικής Διακυβέρνησης και άρχισαν τους βανδαλισμούς, ενώ η τοπική αστυνομία δεν παρενέβη για να μην επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.


Το συμβάν στην Τροπόγια έρχεται μετά τα γεγονότα στην Σκόντρα, όπου οι δημοτικοί υπάλληλοι  ζήτησαν την εφαρμογή του διατάγματος του Προέδρου της χώρας για την ακύρωση των δημοτικών εκλογών.


shqiptarja.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr