Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019

ΥΠΕΞ Βουλγαρίας σε Σκόπια: Μην παίζετε με την εθνικότητα του Γκότσε ΝτέλτσεφΙούνιος 15, 2019. 18:29

Το βουλγαρικό κράτος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πρόταση των εμπειρογνωμόνων από τα Σκόπια, που πρότειναν να γιορτάζεται από κοινού η μνήμη του Γκότσε Ντέλτσεφ στις 7 Οκτωβρίου, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Όπως είπε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας,  το βουλγαρικό κράτος (κατόπιν συνεννόησης των τότε κομμουνιστικών κομμάτων και της συνεργασίας Στάλιν - Τίτο) παρέδωσε στα Σκόπια στις 7 Οκτωβρίου του 1946 τα λείψανα του Γκότσε Ντέλτσεφ και αυτή η γιορτή στην ημερομηνία αυτή, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την βουλγαρική καταγωγή του ήρωα των Σκοπιανών και των Βουλγάρων.


Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε ότι «η Βουλγαρία είναι έτοιμη να συμβιβαστεί, αλλά πως μπορεί να κάνει συμβιβασμούς με την αλήθεια; Άλλωστε ο ίδιος ο Γκότσε Ντέλτσεφ έχει πει εγγράφως ότι είναι Βούλγαρος. Και το έγραψε δεκάδες φορές».


Η Ζαχαρίεβα πρόσθεσε ότι όλη η ιδέα του λεγόμενου μακεδονικού έθνους δημιουργήθηκε με βάση το διαχωρισμό  από τη Βουλγαρία.


lider.com.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr