Σερβία: Βασιλικό κόμμα προτρέπει να μην επιστρέψει η χώρα δάνεια του Τίτο



Ιούνιος 16, 2019. 17:12

Βελιγράδι.

Το «Κίνημα για την Αποκατάσταση του Βασιλείου της Σερβίας» (ПОКС) καλεί τη σερβική κυβέρνηση να σταματήσει την επιστροφή των κομμουνιστικών δανείων από την περίοδο της δεκαετίας του εβδομήντα και του ογδόντα προς την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη, που συνήφθησαν με τοκογλυφικά επιτόκια των 7% το έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του POKS.

Η Σερβία κατέβαλε από τον προϋπολογισμό της πριν από δύο ημέρες 22 εκατομμύρια ευρώ για δάνεια του Τίτο, τα οποία γίνουν  συνολικά 220 εκατομμύρια φέτος. Πέρυσι, οι Σέρβοι πολίτες πλήρωσαν 250 εκατομμύρια ευρώ.

«Η Σερβία υποχρεούται να πληρώσει στα επόμενα 20 χρόνια , συνολικά 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κομμουνιστικά δάνεια, τα οποία δόθηκαν σε μη ρεαλιστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, εξαγοράζοντας έτσι την κοινωνική ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία.

 Αυτή η πράξη ήταν αντίθετη στην οικονομική λογική, στα οικονομικά μέτρα και οι κομμουνιστές γονάτισαν τη Σερβία αφού είχαν καταστρέψει και καταργήσει την ιδιωτική ιδιοκτησία. Οι κομμουνιστές είχαν βρει το δανεισμό ως διέξοδο από την πλήρη κατάρρευση του κομμουνιστικού κράτους και έλαβαν τα δάνεια  με περίοδο χάριτος 10 ετών, για να τα πληρώσει μελλοντικά η γενιά μας», δήλωσε ο βουλευτής του POKS, Ζίκα Γκοϊκοβιτς.


Πρόσθεσε ότι «η κομμουνιστική κυβέρνηση ήταν παράνομη, επειδή η μοναρχία καταργήθηκε παράνομα, και ως εκ τούτου, όλες οι αποφάσεις της παράνομης  μεταπολεμικής κυβέρνησης θα έπρεπε να κηρυχθούν άκυρες, ιδιαίτερα όταν συνήφθησαν συμφωνίες με τρομερά υψηλά - τοκογλυφικά, επιτόκια».


dnevnik.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr