Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019

Βέτο Προέδρου Βουλγαρίας για Αγορά Αμερικανικών Αεροσκαφών F-16Ιούλιος 25, 2019. 08:17

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, έθεσε βέτο στην επικύρωση της συμφωνίας για την προμήθεια των F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ποσό των 1.260.000.000 δολαρίων, σύμφωνα με την Εθνική Ραδιοφωνία της Βουλγαρίας.Η σύμβαση προβλέπει την παράδοση των οκτώ νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 «Block 70», καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων αέρος- αέρος.Ο Ράντεφ, ένας πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι οι έντονες διαφωνίες στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, μαρτυρούν την έλλειψη δημόσιας έγκρισης της συμφωνίας.


Σύμφωνα με αναλυτές, η απόφαση για την αγορά των πολεμικών αεροσκαφών θα τεθεί εκ νέου στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, και η αντίθεση του Βούλγαρου προέδρου χαρακτηρίζεται ως πλήγμα στις σχέσεις Βουλγαρίας- ΗΠΑ.


«Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, μπορεί και πάλι να ψηφίσει για το θέμα αυτό και αν η απόφαση για την αγορά των αμερικανικών αεροσκαφών είναι θετική, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν θα είναι σε θέση να ασκήσει βέτο, αλλά η συμφωνία θα πρέπει να υπογραφεί και να εφαρμοσθεί.
Πιστεύω ότι τελικά η Βουλγαρία θα αγοράσει τα αμερικανικά αεροσκάφη», είπε ο αναλυτής Ντούσαν Πρόκοβιτς σύμφωνα με το Sputnik στη σερβική γλώσσα.


 Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η απόφαση του Ράντεφ προκάλεσε δυσμενή σχόλια στην Ουάσιγκτον και ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην πολιτική σκηνή της χώρας και στη δυναμική της.


sputniknews.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr