«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να έχουν την τύχη της Βοσνίας»



Αύγουστος 23, 2019. 21:06

Σαράγεβο.

 Ο Αμερικανός συγγραφέας με καταγωγή από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ο Αλεξάνταρ Χέμον, δήλωσε ότι ανησυχεί για την αυξανόμενη κοινωνική διαστρωμάτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν  στη διχοτόμηση των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού η Αμερική θυμίζει εθνοτικά την πατρίδα του.

«Είναι βέβαια στη φαντασία μου και δεν θα ήθελα να δω μια από τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκτά ανεξαρτησία», είπε ο  55χρονος Χέμον κατά τη συνέντευξη Τύπου στο διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο.


 Σε συνέντευξή του στο Reuters  είπε ότι δεν είναι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα είχε τη δυνατότητα να το δει στη διάρκεια της ζωής του, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι το σενάριο αυτό έχει ρεαλιστικά στοιχεία.


«Αυτό το δυσλειτουργικό πολιτικό σύστημα εμποδίζει  την ίδια τη δυνατότητα να φαντασθεί κανείς μια κοινή κοινωνία, όπως συμβαίνει στη Βοσνία», είπε ο Χέμον.


Πρόσθεσε ότι οι αυξανόμενες κοινωνικές διαιρέσεις στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν αποσχιστικές τάσεις που τελικά είχαν τη δυνατότητα να αναθεωρήσουν τον πολιτικό χάρτη της Αμερικής και ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ένοπλη σύγκρουση.


Ανέφερε τις αντιδράσεις της Καλιφόρνιας  που λέει ότι θα ενδιαφερθεί για την ίδια και ότι δεν θα δώσει χρήματα στην Αλαμπάμα και Λουϊζιάνα, αν οι πολιτείες αυτές προσπαθήσουν να αποτρέψουν την έκτρωση ή την κατανάλωση κάνναβης στην Καλιφόρνια και πρόσθεσε ότι η ρητορική Τραμπ, ο οποίος έχει πλήρως «ρατσιστικό φορτίο», φέρει κάποια ευθύνη για αυτό.


«Με τον Τραμπ έγινε φανερή η ιδεολογία της λευκής υπεροχής, τελικά η αδιαλλαξία και η πατριαρχία είναι ένα ουσιαστικό και τεράστιο μέρος των ΗΠΑ», κατέληξε ο συγγραφέας, ο οποίος ολοκλήρωσε πρόσφατα τον τέταρτο τόμο του «The Matrix», των οποίων τα σενάρια είχε επεξεργασθεί ο ίδιος, αναφέρει το Tanjug.


politika.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr