Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Επιστρέφει στα Σκόπια η σημαντική παρουσία του προέδρου Κίρο ΓκλιγκόροφΑύγουστος 23, 2019. 22:29

Σκόπια.
Το Συμβούλιο του Δήμου του Κέντρου στη σημερινή 33η συνεδρία, ενέκρινε την πρόταση, το νέο δημοτικό σχολείο στο προάστιο Καπίστετς να ονομάζεται «Κίρο Γκλιγκόροφ», του πρώτου προέδρου  της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, σημερινής Βόρειας Μακεδονίας.


Η προηγούμενη εθνικιστική κυβέρνηση έσβησε σιωπηλά τη μνήμη του πρώτου προέδρου της χώρας, Κίρο Γκλιγκόροφ, επειδή είχε ομολογήσει ότι ο «μακεδονικός» πληθυσμός της χώρας δεν ήταν παρά Σλάβοι που ήρθαν στην Βαλκανική Χερσόνησο στους  7ο και 8ο αιώνες και δεν είχαν καμία σχέση με τον πραγματικό μακεδονικό πληθυσμό.


Η επιλογή του ονόματος του σχολείου, σύμφωνα με το kanal 5  είναι επιθυμία των πολιτών που ψήφισαν σε μια δημόσια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το δήμο στην ιστοσελίδα του, τον μήνα Ιούλιο.


Το δημοτικό σχολείο «Κίρο Γκλιγκόροφ» άρχισε να χτίζεται το 2016 και μετά από τρία χρόνια ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές.


Το σχολικό έτος για τους μαθητές στο δημοτικό σχολείο «Κίρο Γκλιγκόροφ» ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr