Μπόικο Μπορίσοφ: Η Βουλγαρία αύξησε τις δαπάνες στην Άμυνα στο 3%



Σεπτέμβριος 23, 2019. 18:57

Σόφια.

Η Βουλγαρία εκπληρώνει με επιτυχία τη δέσμευσή της για τις αμυντικές δαπάνες που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του 2014 στην Ουαλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σερ Στούαρτ Πις, σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο Τύπου.



Ο Μπορίσοφ τόνισε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της, προκειμένου να επιτύχει τους καθορισμένους στόχους.


«Από τις αρχές του 2018 το εθνικό σχέδιο αύξησης της άμυνας μέχρι το 2024 εφαρμόζεται με επιτυχία στη Βουλγαρία. Οι αμυντικές δαπάνες της Βουλγαρίας υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ», δήλωσε ο πρωθυπουργός στον νατοϊκό αξιωματούχο.


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ένταξη της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι η βάση της αμυντικής πολιτικής της Βουλγαρίας. Οι στόχοι επικεντρώνονται σε τρεις κύριους τομείς: την αύξηση των αμυντικών δαπανών, τον εκσυγχρονισμό και τον επαναπροσδιορισμό, καθώς και την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού στις ένοπλες δυνάμεις.


Ο Μπόικο Μπορίσοφ τόνισε ότι η ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί βασική μακροπρόθεσμη προτεραιότητα για τη Βουλγαρία με δεκαετή ορίζοντα.


Επεσήμανε, ακόμη, ότι η χώρα έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην προώθηση του στρατιωτικού επαγγέλματος και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του στην αγορά εργασίας.


Στη συνάντηση με τον σερ Στούαρτ Πις, οι συνομιλίες εστιάστηκαν στην ασφάλεια και τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων, που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη Βουλγαρία και το ΝΑΤΟ.


focus-news.net

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr