Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τα Λευκά Κράνη στη Συρία με 4,5 εκατομμύρια δολάρια



Οκτώβριος 22, 2019. 22:00

Τα μέλη της Πολιτικής Άμυνας, γνωστά και ως Λευκά Κράνη, θα χρηματοδοτηθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενέκρινε την Τρίτη το ποσό των 4, 5  εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη των μελών των διασωστών στη Συρία που είναι γνωστοί ως Λευκά Κράνη.


Η γραμματέας Τύπου Στέφανι Γκρίσαμ δήλωσε την Τρίτη ότι ο Τραμπ καλεί τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ομάδα αυτή της Πολιτικής Άμυνας που δραστηριοποιείται στη Συρία.


Όπως δήλωσε, η χρηματοδότηση αυτή, που εγκρίθηκε τη Δευτέρα, αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών στην οργάνωση και το έργο των Λευκών Κρανών στη Συρία.


Η Γκρίσαμ είπε ότι στη διάρκεια της οκταετούς διένεξης στη Συρία, η ομάδα αυτή έχει διασώσει πάνω από 115 χιλιάδες ανθρώπους.


Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση της Συρίας και η Ρωσία έχουν κατηγορήσει τα Λευκά Κράνη ότι συνεργάζονται με τις ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες.


 Τα Λευκά Κράνη έχουν τύχει  οικονομικής ενίσχυσης και κατάρτισης από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης εδώ και χρόνια, όπως σημειώνει η αραβική «Ασάρκ αλ Αουσάτ».


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr