Τζουζέπε Κόντε: Θέλουμε να επενδύσουμε στην Αλβανία αλλά ζητάμε εγγύηση των συνθηκών



Οκτώβριος 15, 2019. 22:43


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα έδωσε τρία σαφή μηνύματα σχετικά με την ιταλική πολιτική κρίση, τις διαπραγματεύσεις και τις επενδύσεις στην Αλβανία.



Ο Κόντε δήλωσε ότι η Αλβανία θα πρέπει να επιλύσει η ίδια την πολιτική κρίση και ότι η πλειοψηφία θα πρέπει να προτείνει μια πλατφόρμα για να διεξαχθεί ένας άνευ όρων διάλογος με την αντιπολίτευση.


Πρόσθεσε ότι η Ιταλία θα αγωνισθεί για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία 

«Η Ιταλία θα συνεχίζει να στηρίζει τη χώρα σας τόσο στην ολοκλήρωση όσο και στις οικονομικές διαδικασίες».

Ο Κόντε δήλωσε ότι η Αλβανία πρέπει να βελτιώσει το επιχειρηματικό της κλίμα και να εγγυηθεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη επενδύσεων.


Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα μια συμφωνία με μια γιγαντιαία ιταλική εταιρεία πετρελαϊκών ερευνών και ότι θα επισκεφθεί τη Ρώμη για να συζητήσει λεπτομερώς, ώστε να δοθεί ισχυρή ώθηση για τη συνεργασία των δύο χωρών.


Ο Τζουζέπε Κόντε αναφερόμενος στις ιταλικές επενδύσεις είπε:


«Ασφαλώς υπάρχει η επιθυμία των Ιταλών επενδυτών να επενδύσουν στην Αλβανία, αλλά βέβαια η διαδικασία για την οποία μιλάμε  απαιτεί ορισμένες εγγυήσεις για την παράνομη διακίνηση, να καταστεί το επιχειρηματικό κλίμα ελκυστικότερο για τον επενδυτή και να διευκολυνθεί περαιτέρω το πρόγραμμα ή ο σχεδιασμός επενδυτικών στρατηγικών. 

Στόχος μας είναι ξεπεραστεί το επίπεδο συναλλαγής που το 2018 ήταν 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχουμε τις δυνατότητες για να επιτύχουμε το φιλόδοξο στόχο μας, συνεπώς πρέπει να εργαστούμε σκληρά για αυτό, είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών».


shqiptarja.com


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr