Αλβανός συγγραφέας: Ντροπή στις ΗΠΑ και την ΕΕ που υποστηρίζουν έναν δικτάτορα…



Δεκέμβριος 18, 2019. 15:38

Τίρανα.

Ο δημοσιολόγος και συγγραφέας Φάτος Λουμπόνια αναφέρει ότι ο νόμος της κυβέρνησης για τη λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης είναι ένα κουδούνι για ολόκληρη την κοινωνία.



Σε συνέντευξή του στο «News 24», ο Λουμπόνια αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει «μια αχαλίνωτη τάση να ελέγχει κάθε θεσμικό όργανο».


«Ο νόμος αυτός δείχνει ότι ο Έντι Ράμα δεν έχει κανέναν να τον σταματήσει, ούτε καν οι αξιωματούχοι του δεν του λένε πόσο βλαβερό είναι αυτό.


Αυτός ο νόμος είναι μια προσπάθεια να κλείσει και αυτά τα λίγα στόματα που έχουν απομείνει. Αυτό δείχνει ότι ο Έντι Ράμα έχει πολλά να κρύψει και ότι δεν μπορεί να αντέξει την αλήθεια ή απόψεις αντίθετες με τις δικές του», δήλωσε ο Λουμπόνια.


Ο Αλβανός συγγραφέας είπε ότι είναι κρίμα το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζουν έναν δικτάτορα που αφαιρεί την ελευθερία του λόγου, όπως είναι ο Έντι Ράμα.

Ερωτηθείς από πού βρίσκει υποστήριξη ο Ράμα για την έγκριση παρόμοιων πρακτικών για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου στην Αλβανία, ο Λουμπόνια δήλωσε ότι η υποστήριξη που έδωσαν οι διεθνείς νωρίτερα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, πέτυχαν στο να έχει ο Ράμα αλαζονεία και να κάνει ότι θέλει. 


Συμπλήρωσε ακόμη ότι «η Αλβανία είναι μια μικρή χώρα που κυβερνιέται και ελέγχεται από τους διεθνείς».


standard.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr