Λιβύη: Ο αλ Σάρατζ ζήτησε την υποστήριξη των Ιταλών αλλά η Ρώμη τον αγνοεί



Δεκέμβριος 23, 2019. 22:13

Ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ αποκάλυψε την Δευτέρα ότι η Ιταλία αγνόησε το αίτημα της κυβέρνησής του για στρατιωτική υποστήριξη από τη Ρώμη.


Ο Σάρατζ δήλωσε «Ζητήσαμε προμήθειες όπλων από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, και δεν έχουμε λάβει επίσημη απάντηση από τη Ρώμη».


Πρόσθεσε ότι υπάρχουν χώρες έτοιμες να βοηθήσουν στρατιωτικά, ενώ η Ιταλία αντιτίθενται στην επίθεση κατά του εθνικού στρατού και πιστεύει στον πολιτικό διάλογο ως τη μοναδική λύση στην κρίση.


Ο Αλ Σάρατζ εξήγησε ότι η στρατιωτική επίθεση στην Τρίπολη προκάλεσε πόνους στον πληθυσμό, θανάτους και τραυματισμούς εξαιτίας των βομβαρδισμών, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί.


Σημειώνεται ότι ο πριν μερικές ημέρες ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες ο επικεφαλής  του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, αρχιστράτηγος Χαλίφα Χαφτάρ θα επισκεφθεί τη Ρώμη.


libya24.tv



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr