Έκκληση Ρουχανί σε Ερντογάν – Η θέση της Σαουδικής Αραβίας για Λιβύη




Ιανουάριος 5, 2020. 09:34


Σύντομες ρωσικές ειδήσεις για Τουρκία και Λιβύη


Έκκληση Ρουχανί σε Ερντογάν για συσπείρωση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών



Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί ανακοίνωσε την ανάγκη να συσπειρωθεί εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να αποφευχθούν οι «πλέον διεστραμμένες» ενέργειες των Αμερικανών, αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ταυτόχρονα, σημείωσε την ανάγκη κοινής δράσης στην επιθετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αποτελεί μεγάλη απειλή για την περιοχή.

Νωρίτερα, ο Ρουχανί  χαρακτήρισε τη δολοφονία του υψηλόβαθμου Ιρανού στρατιωτικού  του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί ως αμερικανική επιλογή που οδηγεί σε επικίνδυνο μονοπάτι.

Ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε τη νύχτα της 3ης Ιανουαρίου από επίθεση αμερικανικών πυραύλων στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης.


Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας για αποστολή στρατού στη Λιβύη

Ιανουάριος 5, 2020. 09:40


Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι η ψήφιση από το τουρκικό Κοινοβούλιο πρότασης για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα.

«Η Σαουδική Αραβία πιστεύει ότι η κλιμάκωση της Τουρκίας συνιστά απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη, καθώς και την ασφάλεια των αραβικών χωρών και της περιφερειακής ασφάλειας … γιατί είναι μια παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών χωρών με κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών συμφωνιών και αρχών» ανέφερε το σαουδικό πρακτορείο ειδήσεων σύμφωνα με τη «Ρωσία Σήμερα» στη ρωσική.


Στις 2 Ιανουαρίου, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει την αποστολή τουρκικού στρατού στη Λιβύη.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr